srijeda, 10. ožujka 2010.

zahod

Mmmmm… (stenjanje i uzdisanje)… ca mi je vo…. Ca me vo najedanput želudac boli….ojmeeeee…. ooooo neće bit dobro…. Samo ko me opeta ne uvati kaj ono neki dan….
….
Ma…, prija tri - cetiri dan, potužila san se nevisti da me, nikako…. isto kaj vo danas…. želudac boli i da san se, nikako, sva jadna nadula… i da već dva - tri dan nisan, jadna, da prostite, bila od sebe...
Cin san ja njoj to rekla, orma mi je pocala govorit da to ni nikakov problem, da je tako i njoj bilo niki dan…… pa da je pojla nikoliko onih… kako no… aha…. bio jorgutov, ca da ih reklamiraju na televiziju za boju probavu! Rekla je da su njoj puno pomogli … i da bi i ja tribala provat i….
I tako….. kako mi do popodne ni bilo boje…, ca ću…. Šla san kupit oti…. Kako se već zoveju….. oti bijo jorguti…. I odma san popila jednoga potli vicere i drugoga jutro prije kafe…. E…. kaj ca pijen one tabletice za….. ma nima veze….
I, mogu van reć…., na pocetak…. sve je bilo lipo…. Puno lipo…. Želudac me je manje boli, malo san manje bila naduta, sve mi je bilo boje…..

…….kad, najedanput,…. Ajme meni…….. jutro okolo deset uri……..u u u u (imitira kruljenje crijeva) sve me vrta u criviman…. O! ….rekla san sama sebi…. Neće bit dobro Dumica….. mmmm…. Ne pjaža mi se….. Ma nisan ja to ni rekla sama sebi, kad je pocelo…. I oće van…. i van…. i berzo ….i derc i …… sva san se zapuhala…. Jedva san uspila doć do kondota i svuć se i sest i….. aaaaaaaaaaaaaaaa (uzdah olakšanja)………. ma da san samo minut…. Ma ca minut!…… Da san samo sekundu potli sela, sve bi po sebi nacinla! Sve bi šporkala okolo sebe kaj ca je noga puta kanalizacija znala šporkat sve okolo mosta…..

I tako…. Taman kad san, jadna, malo sebi došla, taman kad san malo zraka uvatila…. Cujen da je neki vrata otvori….. Ajme meni…. Koga vo vrag nosi baš sad kad…..

…..Dumica…. Dumica (pogrdno vikanje i imitiranje Mare)….. Mare je…..

…. Aha….mislin se ja sama sobon, dobro san rekla…. Baš je vrag nosi….. A…a…. a, da joj se ne javin…. More bit će mislit da me ni…. Da san šla kod susede ili kadi kod….. pa…pa more bit pojde ća…. E….e e…. lipo san mislila sama sa sobon…. neću joj se javit…..

….. Dumica…. Dumica, kadi si? Mare je bila uporna…. Dumicaaaaa….. ( pogrdno vikanje i imitiranje Mare )……

…. A ca ću jadna…. Morala san joj se javit, jerbo mi nikad od kuće ne bi izašla……A di je sad baš došla…. Sad kad san baš….............. Ej, Mare……Rekla san joj (nervozno)…. Ca je? Ca ti triba?

Ej Dumica… kadi si…. To si u zahod?....., govori ona meni…., a neka… neka, samo se ti komodaj…., ja san ti samo došla reć da je unu butigu kadi dela od ćere mi suseda veliki popust….. E, da prodajeju onu guz…ovaj…. Tojalet kartu…. manko upol cijene…. Pa bi bilo šteta ne kupit….

Dobro… dobro….rekla san joj…..Fala ti ca si mi došla reć…… neka neka…. Sad ću …. Sad ću ja…… samo da se liberan vode, pa ću poć vidit za tu kartu …
i tako….. Mare je šla ća, a ja san šla da ću se dignut i otrat se….. kad tamo….. …. Nima karte za otrat….. maaa, e… razumili ste me ca…! …… A Majko moja Božja …Ca ću sad? S kin ću se….. e… razumili ste me…..
Sve san nako gedala oko sebe…. Ko ću nać cakod…… Sve ja jedna gedan… i gedan… nima niš…. Ni facolića… ni kerpice…. Ni tivajolića…… niš niš niš…. I već san se bila predala… mislila san kako ću morat cekat muža dok dojde doma….a ki zna kad će to bit….. ….kad…..vidila san…… vidila san ono ca me je spasilo…..
Na mašinu…. lipo složene….. stajale su muževjeve mi novine……

Odma san odahnula…. Lipo san orkinula lipi, veći, komad…. Da mi ucini….. i ….oterla san se (slavodobitno)….. Ajme…..(u smihu)….. odma san se sitila mladosti…. Eeee…. Ni noga puta bilo mekoga papira kaj danas…. Ki bi ima starih novin, taj se je racuna kaj bogat….. eeeee…. A ne kaj danas…..

E…. i tako….. potli san se lipo obukla….. stala doma još jednu po ure….. da vidin ko će me, ne daj Bože, opeta driškavica ćapat….. a kad san vidila da mi se criva više ne buniju….. lipo san uzela boršu, stisnula plin - da mi juha ne pokuva, i uputila se u onu butigu ca mi je Mare rekla…. Taman san došla na zadnji paket! Uuuuuu…. Ka lipo….. lipo san uzela otaj paket, i nukici ćikulaticu…. platila…. I onda san…..

….. Dumica (prekine je muž)…. Dumica…… berzo…..!

…. Ca je … ca je sad… Ki vrag ti se je sad dogodi… (čuje se kako brzo ide prema zahodu)……….

………..Berzo Dumica (panično) ….. zahod nam je popliva….. Ša san pustit vodu u zahod, a ono je sve isplivalo…. Ca je vo…. Ca je vo….. kako je vo svas zahod pun karte od novin….koga vraga novine u zahod ciniju……..

A neznan ja jadna….. ca mene pitaš……

Ajme Dumica…… Ca ćemo sad….. kako ćemo sad odštopat zahod…..

Da kakooo….. he he he… cekaj malo…(čuje se bat brzih koraka – do kuhinje i nazad )….... na….. vo ti je…… hiti ovi bijo jorgoti u zahod….. Ko ga oni ne odštopaju, niki neće!

Oznake: ,

0 komentara:

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica